تاریخ انتشار : چهارشنبه 29 فروردین 1397 - 9:14
کد خبر : 1933

نگرانی بابت آلودگی آب اهواز وجود ندارد

نگرانی بابت آلودگی آب اهواز وجود ندارد

سرپرست کنترل کیفی آزمایشگاه مرکزی آب اهواز با اعلام اینکه در دی ماه گذشته این آزمایشگاه موفق به کسب گواهینامه ایزو ۱۷۰۲۵ در بخش کیفیت شده است؛ اظهار کرد: جای نگرانی بابت آلودگی آب اهواز وجود ندارد. به گزارش خبرگزاری جام سبز، سرپرست تولید و تصفیه خانه های آب اهواز در بازدید مدیر کل روابط

سرپرست کنترل کیفی آزمایشگاه مرکزی آب اهواز با اعلام اینکه در دی ماه گذشته این آزمایشگاه موفق به کسب گواهینامه ایزو ۱۷۰۲۵ در بخش کیفیت شده است؛ اظهار کرد: جای نگرانی بابت آلودگی آب اهواز وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری جام سبز، سرپرست تولید و تصفیه خانه های آب اهواز در بازدید مدیر کل روابط عمومی استانداری و خبرنگاران از مخازن تصفیه آب و فاضلاب اهواز با بیان اینکه تصفیه خانه شماره ۲ با ظرفیت حدود ۴٫۵ متر مکعب بر ثانیه معادل ۳۶۰ هزار کیلومتر مکعب در شبانه روز کار تصفیه آب را با یک فرایند متعارف تامین می کند؛ اظهار کرد: ورودی های منابع تامین آب این تصفیه خانه از دو منبع کارون و خط غدیر است.

عیلرضا حسونی زاده در ادامه گفت: خط غدیر در حال حاضر به طور متوسط حدود ۳٫۵ تا ۴ متر مکعب آب را تامین و مابقی که حدود نیم تا ۱ متر مکعب است از طریق ایستگاه پمپاژ تصفیه خانه آب خام با برداشت از کارون تامین می شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر به دلیل بارندگی منبع کارون دچار کدورت شده است، تصریح کرد: برای تصفیه این آب، مواد منعقد کننده که باعث ته نشین گل و لای می شود در یک زمان مشخص در زلال سازهای چهارگانه تزریق می کنیم.

سرپرست تولید و تصفیه خانه های آب اهواز؛ افزود: زمانی که کدورت بیش از (۵ هزار ان تی یو) باشد مواد کمک کننده در زلال سازهای چهارگانه تزریق می کنیم که زلال سازی در زمان سریعتری صورت گیرد.

عیلرضا حسونی زاده با بیان اینکه انتظار داریم بیش از ۸۰ درصد کدورت توسط واحد زلال سازی در خروجی ته نشین و آبی که به سمت فیتراسیون هدایت می شود با کدورت کمی باشد، عنوان کرد: این امر زمانی محقق می شود که میزان دبی ورودی مان مناسب با ظرفیت تصفیه خانه باشد.

وی با تاکید بر اینکه سعی و تلاشمان در این است که زلال سازی به نحو مطلوب صورت گیرد؛ گفت: بار وارد شده به فیلترها باید متناسب با سطح و حجمی فیلترها باشد.

سرپرست تولید و تصفیه خانه های آب اهواز با اشاره به ساختار زلال سازها، اظهار کرد: ساختار زلال سازها به شکلی است که آب از قسمت زیرین وارد و به وسیله چرخه ای لجن یا همان گل و لای ته نشین و تخلیه و سپس وارد قسمت ریکاوری می شود.

حسونی زاده بیان کرد: قسمت عمده آب از طریق خط غدیر تامین می شود و با توجه به جلسات ستاد بحران، قرار است تا تیرماه ۶ متر مکعب بر ثانیه آب را به ما تحویل دهد.

وی افزود: پس ازاینکه این فرایند از حوزه زلال ساز خارج شد در واقع قسمت عمده کدورت، مواد آلی، میکروارگانیزم ها و مواد آلاینده در این سیستم ته نشین خواهد شد و آب زلال جمع و به سمت فیتراسون یا همان صافی ها هدایت می شود.

حسونی زاده با اعلام اینکه در تصفیه خانه یک خط غدیر تاسیساتی را در حال نصب و راه اندازی دارد؛ تصریح کرد: تا دو ماه آینده افتتاحیه آن انجام می شود که از این طریق آن، یک خط ۷۵۰ میلی متری به سمت مخازن حصیر آباد منتقل و حدود ۵۰ هزار مترمکعب در شبانه روز از خط غدیر وارد مخازن و از همین روش، شرق اهواز هم تامین فشار می شود.

جای نگرانی بابت آلودگی آب اهواز وجود ندارد
در ادامه این بازدید، سرپرست کنترل کیفی آزمایشگاه مرکزی آب اهواز با اعلام اینکه در دی ماه گذشته این آزمایشگاه موفق به کسب گواهینامه ایزو ۱۷۰۲۵ در بخش کیفیت شده است؛ اظهار کرد: جای نگرانی بابت آلودگی آب اهواز وجود ندارد.

وی با بیان اینکه تمام آزمایش های مربوط به آب شهر اهواز که تقریبا ۳۰ نقطه می باشد در این آزمایشگاه انجام می شود؛ اظهار کرد: آزمایش به صورت روزانه شامل کدورت،سختی دائم و موقت، قلیایی دائم و موقت، منیزیم، سدیم، کلسیم ،Ph ،EC صورت می گیرد.

حیاتی در ادامه افزود: علاوه بر ۳۰ نقطه مشخص در سطح شهر در نقاط حادثه خیز، بحرانی و محل هایی که تلاقی رودخانه و فاضلاب احساس شود، آزمایش های لازم انجام می شود.

سرپرست کنترل کیفی آزمایشگاه مرکزی آب اهواز، همچنین ادامه داد: در بخش باکتریولوژی صبح و بعد از ظهر از کلیه تصفیه خانه های سطح شهر اهواز نمونه برداری میکروبی انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه هپاتیت A یک بیماری ویروسی و اندمیک در استان خوزستان است، تصریح کرد: اگر بیماری هپاتیت توسط آب ایجاد شود باعث یک اپیدمی در سطح شهر می شود.

حیاتی افزود: بیماری هپاتیت A و وبا از طریق آشامیدن (شامل آب، غذا و سبزیجات آلوده) فرد را مبتلا می کند.

سرپرست کنترل کیفی آزمایشگاه مرکزی آب اهواز با بیان اینکه با مبتلا شدن افرادی در یک منطقه نمی توان این ادعا را داشت که آب سطح شهر اهواز آلوده است؛ گفت: شاید آن افراد با انشعاب غیرمجاز باعث آلوده شدن آب شده اند و یا اینکه آب مصرفی خود را از دوره گردها تهیه کرده اند.

مخازن دستگاه تصفیه خانگی منشا آلودگی آب هستند

وی با بیان اینکه آب کارون دارای EC بالای ۲۵۰۰ و آب سختی است؛ اظهار کرد: همین موضوع باعث استفاده از آب شیرین کن های خانگی شده که در خیلی مواقع، این آب شیرین کن ها و مخازن دستگاه تصفیه خانگی منشاء آلودگی آب، بیماری و رشد میکروب ها می شوند.

سرپرست کنترل کیفی آزمایشگاه مرکزی آب اهواز معمولا دلیل دل دردهای کودکان زیر ۱۰ سال را به خاطر میکروب HBC خواند و گفت: در ۹۰ درصد مخازن خانگی این میکروب وجود دارد.

حیاتی با اعلام اینکه مرکز بهداشت، تقریبا از ده هزار ۸۹۲ مخزن آب تصفیه خانگی نمونه برداری کرده است؛ اذعان کرد: مطلوبیت میکروبی مخازن زیر ۵۰ درصد بود و بالغ بر بالای ۵۰ درصد دارای آلودگی و HBC بوده که این میکروب باعث دل درد، دلپیچه و اسهال می شود.

وی با تاکید بر اینکه هیج جای نگرانی بابت آلودگی آب اهواز نیست؛ اظهار کرد: شهروندان آب تصفیه را با آب لوله مخلوط کنند تا به یک EC مناسب برسند و همچنین مرتب فیلترها را تعویض و مخازن خانگی را توسط پرکلرین شستشو دهند.

سرپرست کنترل کیفی آزمایشگاه مرکزی آب اهواز در پایان در راستای بهداشت عمومی، خبر داد: شرکت آب و فاضلاب پرکلرین را به صورت رایگان در اختیار عموم مردم قرار داده و همچنین روش شستشو مخازن را نیز آموزش می دهد./ فدعمی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.