۱۳ هزار هکتار جنگل از بین رفت؛ قلب پر دردِ زاگرس/ بلوطستان در هراس «آتش» و «آفت» بهخود میلرزد جنگل های زاگرس
استانها > لرستان ریههای پردرد زاگرس روایت زخمهایی است که جنگلهای بلوط از آتشسوزی، زغالگیری، هجوم آفتها و خشکیدگی بلوط خورده و امروز پیکر نیمهجان بلوطها چشمانتظار حمایت و حفاظت است. به گزارش جام سبزبه نقل ازمهر، گروه استانها- فاطمه حسینی: «زاگرس» همواره آماج زخمهای پیدرپی بر پیکر نیمهجان جنگلهای بلوط بوده و هنوز زخمهای
استانها > لرستان
ریههای پردرد زاگرس روایت زخمهایی است که جنگلهای بلوط از آتشسوزی، زغالگیری، هجوم آفتها و خشکیدگی بلوط خورده و امروز پیکر نیمهجان بلوطها چشمانتظار حمایت و حفاظت است.
به گزارش جام سبزبه نقل ازمهر، گروه استانها- فاطمه حسینی: «زاگرس» همواره آماج زخمهای پیدرپی بر پیکر نیمهجان جنگلهای بلوط بوده و هنوز زخمهای عمیق بلوطستان التیام پیدا نکرده است. هنوز غم کهنه آتشسوزیهای پیدرپی بر تن جنگلهای زاگرس بهبود نیافته بود که خنجر دیگری این بار عمیقتر از گذشته بر پیکر بلوطستان فرود آمد.
زخم کاریتر از آن بود که طبیعت با گذر فصلها و روزها، آن را التیام بخشد. اینکه ماجرا از کی و کجا شروع شد روایتهای مختلفی دارد ولی وقتی چشم باز کردیم دیدیم نیمی از بلوطستان در قلب زاگرس مرکزی ایران نیست شده است.
خسارت «زوال» در برخی مناطق زاگرس به ۱۰۰ درصد میرسد و به گفته کارشناسان، حدود ۶۰۰ هزار هکتار از بلوطها به چشم خود زوال را دیدهاند، اگر اوضاع همینطور ادامه یابد و زوال کار خود را کند احتمالاً کل بلوطستان «نیستی» را به چشم خواهد دید.
در بخشهایی از جنگلهای بلوط لرستان درختان خشکیده به دم تیغ تبر و اره سپرده شدند تا جای پای آنها نهال و دانه بلوط کاشته شود، که آیا ۵۰ سال دیگر این بلوطها پا میگیرند و جای خالی مادران و پدرانشان را پر میکنند یا نه!
روایت آفت «برگخوار» و بلوطستان بیبرگ
درد روی درد جمع شد و بغض بلوطستان این بار با هجوم بیرحمانه آفت «جوانهخوار» شکست. بلوطهایی که در شادی آغاز فصل نو و بهار طبیعت جای پای خود را در زمین نمدیده سفت میکردند و تاج خود را سبزتر میگستراندند، با حمله آفتهای برگخوار، باغ بیبرگی شدند سراسر حزن و اندوه.
۵۰ هزار هکتار از جنگلهای بلوط لرستان در نخستین روزهای بهار ۹۷ تحت سیطره آفت «جوانهخوار» بلوط درآمدند و برگهای خود را از دست دادند تا از جنگلهای سبز لرستان، درختان عریان از برگ باقی بماند.
وزارت جهاد کشاورزی میگوید حدود ۱۳۰ هزار هکتار از جنگلهای منطقه زاگرس به آفت جوانه خوار بلوط آلودهاند که از این سطح، وضعیت در ۱۰ تا ۱۵ هزار هکتار آن بحرانی است و نیاز به مبارزه دارد و اعتباری یکمیلیاردی را نیز برای مبارزه پیشبینی کرده است.
بیش از ۵۰ هزار هکتار از سطح جنگلهای لرستان به آفت «جوانه خوار بلوط» آلودهشدهاند
شیرزاد نجفی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: متأسفانه بیش از ۵۰ هزار هکتار از سطح جنگلهای لرستان به آفت «جوانه خوار بلوط» آلودهشدهاند.
وی بابیان اینکه مناطقی همچون «سپیددشت»، «چمچیت»، «بیشه»، «شولآباد» و «داد آباد»، بیشترین نقاط آلوده به این آفت هستند، اظهار کرد: کار مبارزه با آفت جوانه خوار بلوط در شهرستانهای خرمآباد، چگنی، سلسله، دورود و الیگودرز با مشارکت جوامع محلی شروعشده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: این اقدام در کوتاهمدت منجر به کاهش این آفت خواهد شد و باید قبل از اینکه لاروها به حشره کامل تبدیل شوند، مبارزه صورت گیرد.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰