رئیس ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری گفت: تعداد شرکتهای دانشبنیان در حوزه دریایی تنها از مجموع ۲ هزار شرکت دانشبنیان موجود در کشور تنها ۳۳ مورد است که این رقم باید افزایش پیدا کند.
به گزارش پایگاه خبری جام سبز ” دکتر محمدسعید سیف در آیین افتتاحیه دومین همایش ملی توسعه پایدار دریا محور که چهارشنبه، ۶ بهمنماه در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر برگزار شد، با اشاره به فعالیتهای ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی کشور اظهار کرد: مرحله نهایی فعالیتها تجاریسازی است و در این راستا یکی از فعالیتها افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان دریایی بوده است.
وی با بیان اینکه از میان ۲ هزار شرکت دانشبنیان کشور، هماکنون تنها ۳۳ شرکت در زمینه دریا فعالیت میکنند، گفت: تقریباً از تمام بودجه معاونت علمی تنها یکصدم آن نصیب دریا میشود؛ باتوجه به ظرفیتهای کشور باید افراد را تشویق کنیم تا در این حوزه فعالیت کنند. در سالهای گذشته توانستیم این تعداد را از ۱۲ به ۳۳ شرکت افزایش دهیم و امیدواریم این روند همچنان تداوم یابد.
رئیس ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری در خصوص حمایتهای معاونت علمی از شرکتهای دانشبنیان، تصریح کرد: یکی از حمایتها اعطای وامهای مختلف است؛ بهطوریکه به هشت شرکت دانشبنیان مبلغی حدود ۱۰۰ میلیون تومان تسهیلات اعطا شد. این وامها در جهت تقویت و رفع مشکل نقدینگی این واحدها بوده است؛ همچنین جلساتی با شرکتها و سازمانهای بزرگ برای حمایت از این شرکتها برگزار شد تا بتوانند محصولات خود را معرفی کنند.
سیف ادامه داد: اگر شرکتهای دانشبنیان طرحی را ارائه دهند که کارفرمای دولتی داشته باشد، ۵۰ درصد هزینههای آن از سوی معاونت علمی پرداخت میشود؛ همچنین برای حضور شرکتها در نمایشگاهها از آنها حمایتهای مختلفی صورت میگیرد. کتابچههای مختلفی نیز برای معرفی کسبوکارهای دانشبنیان تهیه و چاپ شده است.
وی با اشاره به برخی طرحهای کلان در برنامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اظهارکرد: در حال حاضر طرحهای ساخت زیردریایی تفریحی و قایق پرنده در معاونت علمی و فناوری تصویب شدهاند؛ برنامه دیگری که برای تمام صنایع میتواند مفید باشد، حمایت از استانداردسازی است.
رئیس ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری افزود: محصولات دریایی که در کشور تولید میشوند، برای آنکه بتوانند روی سکو و کشتی استفاده شوند، باید استانداردها و گواهینامههای دریایی داشته باشند. برای اخذ این گواهینامهها هزینههایی باید پرداخت شود که معاونت علمی درصدی از این هزینهها را تقبل میکند و این مبلغ از حدود ۵۰ درصد تا پرداخت کامل هزینه متفاوت است.
سیف گفت: طراحی و ساخت اولین رستوران زیرآبی خاورمیانه نیز در برنامه کاری معاونت علمی قرار دارد که برای آن یک وام مفصل نیز در نظر گرفته و قسط اول این وام نیز پرداخت شده است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰